Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

Axis Mobile Streaming Flux eficient de imagini video

Accesul uşor şi rapid de pe un dispozitiv mobil la un sistem de supraveghere video este important mai ales în cazurile în care monitorizarea permanentă nu se aplică şi utilizatorii au nevoie de acces la informaţia video în orice moment, chiar dacă sunt limitaţi de lăţimea de bandă.

Tehnologie

Axis Mobile Streaming este o tehnologie care utilizează fluxuri video multiple şi trimite fluxul optim atunci când un client, cum este AXIS Camera Companion, îl cere. Nevoia pentru un flux video de bandă îngustă apare atunci când se utilizează aplicaţiile mobile, sau pentru a economisi resursele unui soft client cu performanţe reduse.

Toate echipamentele de reţea AXIS (camere IP, encodere) asigură fluxuri video multiple la numar diferit de cadre pe secunda, diferite rezoluţii şi niveluri de compresie.
Axis Mobile Streaming în AXIS Camera Companion

AXIS Camera Companion este o soluţie optimizată de supraveghere pentru sisteme de până la 16 camere. Sistemul cuprinde soft-ul care rulează pe camerele IP AXIS standard, stocarea pe carduri SD sau pe dispozitive NAS (Network Attached Storage), soft-ul client pentru PC şi telefon mobil, şi echipamente de reţea standard:

Când un sistem de supraveghere este configurat cu AXIS Camera Companion, soft-ul client pentru PC configurează camerele să înregistreze automat în fluxuri paralele. Fiecare cameră păstrează propriile înregistrări – una la bandă redusă şi una la calitate ridicată – iar fluxul nu este transmis de la cameră până în momentul când utilizatorul îl cere.

Fluxul video pentru aplicaţiile mobile

Aplicaţia mobila a soft-ului AXIS Camera Companion face posibilă accesarea sistemului de supraveghere video pentru monitorizare în timp real sau pentru vizualizarea înregistrărilor. Aceasta este disponibilă pentru iPhone, iPad şi telefoanele mobile cu sistem de operare Android.

Fluxul video pentru dispozitivele mobile (low bandwidth) utilizează aproximativ 5% din spaţiul de stocare necesar pentru înregistrarea fluxul de înaltă calitate. În mod implicit, soft-ul client pentru dispozitivele mobile utilizează profilul “low bandwidth”, unde rezoluţia imaginii este limitată la 640 pixeli în lăţime, dar fără limitare la numărul de cadre pe secundă.

Utilizatorul poate, însă, comuta în orice moment între cele doua fluxuri în funcţie de necesitate şi nevoia de detalii.

Concluzii

AXIS Mobile Streaming combină fluxul pentru dispozitivele mobile cu capabilitatea camerelor Axis de a oferi fluxuri video multiple. Alte avantaje ale folosirii acestui flux, faţă de reducerea lăţimii de bandă cu până la 95%, sunt:

– acces wireless şi de la distanţă la sistemul de supraveghere video;
– acces uşor şi rapid chiar şi în cazuri de limitare a lăţimii de bandă;
– nu este nevoie de dispozitive mobile performante;
– reducerea costurilor pentru trafic de date;
– benefic pentru rezoluţii mari, cum ar fi 4K Ultra HD.

atutech • March 24, 2015


Previous Post

Next Post