Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

Camere de supraveghere in scoli – Un rau necesar?

Camere de supraveghere in scoli – Un rau necesar!

Functionarii scolilor unde exista deja camere de supraveghere instalate afirma ca nivelul infractiunilor din scoala au scazut drastic si ca sistemele cu camere de supraveghere asigura surse importante de dovezi fizice atunci cand se intampla o neregula.

Suna ceasul! E timpul sa te trezesti. Te misti de pe o parte pe alta in caldura plapumei tale pentru a mai dormii cateva minute. Mama deschide usa si incearca sa te trezeasca. Of, Doamne , ce n-as da pentru cateva minute de somn.

Va amintiti acest scenariu din trecut? Bucuria si agonia de a fi elev? Te trezesti luni dimineata si sarbatoresti vineri seara! De la o clasa la alta, de la o ora la alta, doar cu pauza dintre ele care este oricum prea scurta, dar ne asigura o oarecare usurare. 

Provocarea

 Scolile – Fie ca este vorba de scoli generale sau de licee acestea sunt nuclee de activitate. Aceasta activitate poate sa fie atat constructiva cat si distructiva. Daca ati fi lucrat vreodata intr-o scoala, ati fi inteles ca nu exista doua zile similare atunci cand trebuie sa educi noua generatie de copiii pentru greutatiile viitorului. Bineinteles ca este o provocare constanta sa modelezi aceste minti imaginative catre calea cea buna.

Comunitatile scolilor constau in studenti care provin din diferite locuri ale societatii. Acestia provin dindiferite medii sociale si familiale. Ei ar putea venii din familii care nu le dau destula atentie sau pot venii din familii defavorizate sau sarace si cu putina educatie. In perioada scolii elevii sunt la o varsta cand o cale gresita pare mult mai atractiva decat o cale corecta. Profesorii sunt si ei oameni, acestia nu pot fii in mai multe locuri in acelasi timp. Aici intrevin camerele de supraveghere, acestea ar trebuii a fie obligatoriu instalate in fiecare scoala.

“O cheltuiala inteleapta”

 Da, aceasta este opinia unui director de scoala din provincie. Dl Mihai Ordean considera ca odata cu instalarea camerelor de supraveghere s-ar reduce vandalismul si ca ar fi o decizie inteleapta de a cumpara si instala camere de supraveghere in scoli. “ Este un alt set de ochi pentru a ajuta la mentinerea scolii in siguranta” declara Dl. Ordean. Un alt director de scoala spune ca la scoala pe care o conduce unii elevi fura si ca nu poate sa dovedeasca  in clar  fara sa ii jigneasca pe ceilalti elevi.

Cu atatea cazuri de vandalism, furturi, certuri, indimidare raportate zilnic in scolile romanesti , situatia este extrem de volatila si se poate accentua chiar si de la lucruri mici. Astfel sistemele cu camere de supraveghere au devenit o necesitate in scoli. Desigur, parintii nu exprima ingrijorarea de intimitate, pentru ca sunt constienti ca siguranta elevilor este de importanta majora pe termen lung!

Functionarii scolilor unde exista deja camere de supraveghere instalate afirma ca nivelul infractiunilor din scoala au scazut drastic si ca sistemele cu camere de supraveghere asigura surse importante de dovezi fizice atunci cand se intampla o neregula.

Punctul de vedere al elevilor

În cele mai multe cazuri, comunitatea elevilor nu pare a fi prea preocupata de problema de intimitate. Sistemele de supraveghere video ajuta copii sa nu isi verse violenta in scoli si astfel sa se concentreze mai bine asupra preocuparii lor principale, si anume a studiului Cele mai multe scoli instaleaza camere de supraveghere in curtea scolii, pe scari, pe holuri si in spatiile comune. Supravegherea se face 24×7 pe toata perioada anului.

Cu toate acestea, camerele de supraveghere instalate la un liceu din Iasi, au mobilizat elevii si acestia au facut o asociatie impotriva camerelor de supraveghere. Acestia considera ca acest al treilea ochi incurajeaza o atmosfera de neincredere in scoli. Scolile au fost nevoite sa inlature o parte din camerele de supraveghere si au ajuns la o intelegere dupa protestele elevilor.

Beneficiile neașteptate

Camere de supraveghere desigur, descurajeaza si activitatea criminala. Acestea ajuta deasemenea la rezolvarea unor cazuri care u fost capturate de camerele de supraveghere. Furturile si vandalismul se intampla mult mai rar dupa instalarea lor. Nu se vor instala microfoane sau alte aparate de ascultare audio pentru a pastra intimitatea elevilor.  Camerele de supraveghere probabil ca nu vor rezolva toate infractiunile  dar macar vor ajuta la reducerea impulsurilor ilegale ale mintilor tinere.

atutech • July 2, 2015


Previous Post

Next Post