Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

Ce sa aleg? Hikvision ColorVU sau Dahua FULL-COLOR

Ce inseamna ColorVU (Hikvision) respectiv FULL-COLOR (Dahua si Safer)? 

Inseamna de principiu, ca ambii producatori vor sa aduca imaginile color pe timp de noapte in sistemele CCTV fie ele analog, fie IP. 

Cum fac asta?

Ai zice ca e o tehnologie complicata, revolutionara, etc, dar defapt nu este. Este o solutie simpla ca “buna ziua” care nu a fost invenata de nici unul dintre ei. Primii care au folosit-o la o gama de camere analog au fost cei de la Q-SEE acum 2-3 ani, dar din pacate erau foarte scumpe la acea vreme, iar producatorul cu origini SUA, a cam “slabit” intre timp, si nu mai sint niste jucatori importanti pe piata de CCTV.

Sa revenim, cum fac ca pe timp de noapte sa avem imagini color? 

Pai uite cum, folosesc pentru echiparea video senzori de imagine SONY Stalight, in cazul Dahua sau Safer, iar in cazul Hikvision senzorul propriu Ultra Low LUX (echivalent Starlight) , iar in loc de infrarosu, surpriza, folosesc led cu lumina alba. 

Ce se intampla noaptea cand ai lumina alba, apropiata de cea naturala? Incepi sa vezi imaginile color, este normal. Oricat de performant este senzorul Starlight sau Ultra Low Lux (ambele sint in zona 0-0,005 lux), nu ar putea sa reproduca culoarea fara un dram de lumina. Daca foloseau clasicul IR, imaginea devenea alb negru, pe 0 LUX (adica bezna) si reuseau sa reproduca culoarea doar daca exista o sursa de lumina cat de mica (exemplu : lumina lunii, o lampa stradala in apropiere, etc) asa ca pentru bezna totala au echipat camerele cu LED ALB care sa produca aceasta lumina, foarte necesara.

In acelasi timp pe software au lucrat putin la timpii de expunere si sensibilitatea la lumina, si focusul pe imagine, la final avand o camera excelent echipata pentru timp de noapte. 

Si totusi la final, pot sa va spun doar atat, daca aveti camere Starlight Dahua, Safer sau Hikvision, si montati la exterior un reflector LED, obtineti acelasi lucru in proportie de 95%. 

Anyway, camerele de mai jos din punctul meu de vedere sint comparabile 100%

PREZENTARE DAHUA FULL COLOR 

Prezentare ColorVU Hikvision

atutech • November 18, 2020


Previous Post

Next Post