Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

Cum iti protejezi spatiul aerian impotriva dronelor rele

Drone bune vs Drone rele

Dronele au devenit un instrument din ce în ce mai util pentru securitate, deoarece acestea sunt capabile sa zboare peste obiecte, cladiri, etc si sa monitorizeze zonele care nu sunt altfel atat de accesibile oamenilor. Cu toate acestea, in timp ce cele mai multe drone sunt puse la o buna utilizare, exista “drone rele” care pot face mai mult rau decat bine.

“Ingrijorarea principala este ca anumiti oameni vor folosi aceste drone pentru a face rau – de exemplu pot folosi o drona cu explozibil pentru a zbura peste un stadion. Daca te gandesti la campionatul european de fotbal care are loc chiar acum (App. Felicitari Portugalia!), dronele pot fi chiar o problema.” – A declarat Christian Scheibe, Sales Senior Inginer la Dedrone. De asemenea, o alta problema poate aparea in inchisori. Acolo unde oamenii vor face mereu contrabanda si e mult mai usor sa plasezi marfa in curte cu ajutorul unei drone sau chiar sa intri cu drona pe o fereastra pentru a duce un “colet”. A treia mare problema o vor intampina fabricile si institutille care creeaza inovatii. O drona ar putea face fotografii de mare rezolutie pentru spionaj industrial.

Exemplu: Dronele pot transporta urmatoarele lucruri/echipamente

Drone rele

Aceste ingrijorari asupra dronelor controlate de raufactari au creat o nevoie pentru tehnologie de detectie a dronelor precum Dedrone. Acesta foloseste un sistem cu multi-senzori pentru a detecta dronele dintr-o anumita zona. Acest sistem include senzori acustici ultrasonici, care detecteaza sunetul dronelor, senzori WI-FI care detecteaza semnalele radio transmise de drone, senzori de zi si camere cu infrarosu care monitorizeaza premisele atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii.

dronetracker-alarm-counter-drone-measures

Sistemul merge integrat cu alte solutii de detectie a dronelor terte, care odata ce drona este detectata, vor lua masurile necesare in functie de preferintele utilizatorului.

In timp ce acest sistem de detectie nu poate sa doboare o drona, acesta poate sa folosesca diferite solutii terte precum – sistemele care interfereaza cu semnalul radio sau cu semnalul GPS al dronelor.

Deja sistemul este implementat in multe arene de sport si, de asemenea, in unele inchisori – de exemplu Suffolk County Prison, care este una dintre cele mai mari institutii de tip corectional din Ney York.

DeDrone este o solutie completa de detectie a dronelor, scalabila pentru diferite aplicatii indiferent de marime. Sistemul de detectie a dronelor iti poate monitoriza intregul spatiu aerian si poate integra mai multe sisteme de detectie intr-un sistem complet usor de folosit direct din browser. Acest software iti permite sa configurezi senzori multipli si masuri active sau pasive impotriva dronelor. Prin interfata integrata pentru senzorii externi si datele de navigare, sistemul analizeaza si recunoaste in mod inteligent tiparul dronelor. Masuri defensive pot fi luate impotriva dronelor ostile sau pot fi activate automat. De aseamea, pot fi alertate si firmele de paza.

Puteti gasi producatorul solutiei de securitate impotriva dronelor aici: www.dedrone.com

 

Alerta DRONA! – Care este pasul urmator?

In functie de aplicatie si de tipul de amenintare puteti actiona in diverse metode. Pe viitor, compania DeDrone planuieste o interfata care va actiona automat masurile defensive in cazul unei alarme de drona.

Prinde drona intr-o plasa. Drona poate fi prinsa intr-o plasa de catre alta drona. Avantajele acestei masuri sunt ca drona este oprita si aceasta nu se prabuseste. Dezavantajele sunt ca ai nevoie de un pilot experimentat si de o contra-drona mai puternica.

Jammer de semnal – interfereaza cu semnalul radio si GPS al dronei. Poti folosi un jammer de semnal wi-fi si drona nu va mai avea conexiune cu utilizatorul sau poti folosi o metoda combinata cu jammer GPS si drona cel mai probabil va ateriza in cel mai apropiat loc sau se va prabusi.

Se pot folosi diverse arme precum: arme de foc, puls electromagnetic sau laser. Drona este oprita imediat, aceasta se prabuseste. Dezavantajele sunt ca aceasta metoda functioneaza pe distanta scurta si ca exista riscul ca drona sa se prabuseaza intr-o zona civila.

Alta arma pe care o puteti folosi este un tun cu plasa. Tunul arunca o plasa peste drona si aceasta este oprita. Dezavantajele sunt ca functioneaza pe distanta scurta si rata de succes este mica.

Atentie! Dronele se pot deghiza in diverse obiecte si pot fi de diferite forme si dimensiuni! Din acest motiv, aveti nevoie de un sistem de detectie al dronelor. In videoclipul de mai jos se prezinta o drona in forma de vultur. Cu ochiul liber nici nu iti dai seama ca este o drona. Dar un sistem de detectie ti-ar putea arata ca acesta este controlat prin semnale radio.

atutech • July 11, 2016


Previous Post

Next Post