Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

Industria de securitate simte competitia companiilor din China tot mai puternic

Industria de securitate simte competitia companiilor din China tot mai puternic. In ultimii ani, companiile din China,castiga tot mai mult cota de piata din zona sistemelor de securitate. Analiștii și mass-media ne anunta o presiune tot mai mai mare asupra companiilor vestice, schimband peisajul si dominatia asupra acestei piete dinamice.

Cei mai puternici producatori, din zona asiatica, Hikvision, Dahua, Hanbang au extins agresiv prezenta lor pe piata echipamentelor de securitate, si continua sa mentina preturi scazute pentru echipamente de o buna calitate, “muscand” din marjele de profit ale marilor companii vestice.

In continuare focus-ul pe calitate.

In ciuda prezentei agresive a produselor din Asia, China, Taiwan, Coreea, calitatea produselor continuua sa se inbunatateasca progresiv, mariile companii din Asia, tot mai mult pun accent pe factorul calitativ al produselor.

Marii integratori de securitate, multa vreme au ocolit produsele asiatice, folosind produse vestice, fiind ingrijorati de calitatea produselor, dar in ultimul timp, nu mai sint asa decisi sa nu foloseasca produsele asiatice.

Roshan Punnilath, șef de operațiuni la Sisteme de Securitate Mega din Arabia Saudită, de asemenea au fost de acord că, deși calitatea produselor chinezești s-a îmbunătățit, durabilitatea lor este încă un motiv de îngrijorare în piață. Distribuitorii compensa acest lucru prin furnizarea de garanții extinse și înlocuirea produselor defecte in termen foarte scurt, dar astfel de soluții întâmplătoare nu pot fi acceptate pentru instalații esențiale, cum ar fi proiecte guvernamentale.

Unii distribuitori sisteme de securitate in Romania atribuie aceste probleme de calitate și durabilitate a lipsei de înțelegere a industriei producătorilor chinezi. În conformitate cu Johan Haryanto, MD de distribuitor, Hotware, care a început de afaceri in Indonezia acum opt ani distribuitor unic al unui producator taiwanez, rezista din punct de vedere calitativ, la orice comparatie.

Incercati sa depasiti perceptia “Produs in China, ieftin si prost”

Produsele chinezești evident duc o lupta atunci când vine vorba de potrivire la standardele de calitate cerute. Dar poate cea mai mare provocare pe care producătorii chinezi cu care se confruntă nu poate fi calitatea produselor în sine, ci doar percepția că produsele chinezești sunt scăzute în calitate. De ani de exportul de produse de slabă calitate, la prețuri extrem de mici au creat o opinie generală că producătorii chinezi nu sunt de încredere. Ascultarea opinii de la unii distribuitori  era evident că eforturile consistente din partea unor furnizori mari din China pentru a schimba această etichetă au avut un oarecare efect.

Concurenta in inovatie, nu in pret

Indiferent de discuțiile privind calitatea de producători, sau actori din industrie cred că, având în vedere numărul mare de societăți implicate, sectorul de producție din China s-ar putea consolida în curând. Acest lucru ar elimina în mod inevitabil producatorii de slaba calitate si vor supravietuii producatorii care ofera calitate. Unii cred că, în prezent, există doar câteva producătorii chinezi care poate să reziste testului timpului.

Dar indiferent de îmbunătățirea calității, producătorii chinezi să continue să se concentreze pe low-tarifare ca factor de diferențiere a acestora. Analiștii de piață, recunoscând în același timp că brandurile non-chineză ar putea avea nevoie să facă un compromis asupra marjelor în timp ce concurează cu China, avertizează ca prețul nu este singurul factor de concurență.

atutech • June 29, 2015


Previous Post

Next Post