Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

8 Secrete pe care hotii nu ti le vor spune

In Romania la fiecare 2 minute are loc o spargere de casa. Aceste tipuri de statistici pot fi alarmante, iar cel mai bun lucru pe care poti sa il faci ca si proprietar este de a te educa cu privire la modul de descurajare al infractorilor potentiali pentru a mentine familia in siguranta. Cert este ca, resedintele care au instalat sisteme de supraveghere sunt evitate de cel putin 1 din 3 hoti. Cel mai mare beneficiu in a avea sisteme de supraveghere este de multe ori linistea constanta pe care o ai atunci cand este monitorizata casa ta.

Dar exista si anumiti factori care influenteaza infractorii sa iti sparga casa. Acest articol doreste sa dezvaluie o parte din cele mai comune greseli pe care le fac oamenii si mai important ce masuri de precautie ar trebuii sa isi ia pentru a fi in siguranta.

 

1 . Nu iti ascunde cheia sub pres sau sub o piatra falsa.

Dezobisnuiestete sa ascunzi cheia sub covorasul de la intrare sau sub piatra falsa pe care ai cumparat-o. Acestea sunt cele mai cumune si evidente locuri pentru a ascunde chei, si sunt primele locuri in care vor cauta hotii.

Daca ai un caine poti sa atasezi o cheie de rezerva la gatul lui fara a fi vizibla si astfel hotii nu isi vor da seama.

 

 2. “Multumim pentru camera cu vedere”

Ai un televizor de 140 centimentri in mijlocul casei? Ai un laptop nou langa geam, la vedere? Sau alte gadgeturi valoroase? Este TV de 60 de inch dicteaza centrul scenei? Hotii urmaresc de obicei locatiile si victimele lor, stand in fata caselor pe timpul noptii dar si a zilei pentru a vedea ce obiecte de valoare pot fura.

Daca este posibil, mutati obiectele de valoare de la vedere. Daca nu se poate, atunci acoperiti mereu ferestrele atunci cand nu sunteti in camera.

 

3. Masina ta nu este mereu in siguranta pe aleea din fata

Daca este posibil, amintiti-va sa faceti intotdeauna loc pentru masina in garaj. Acest lucru ajuta la prevenirea actelor de vandalism, si reduce riscul unui furt auto.

Deasemenea hotii isi vor putea da seama mai greu atunci cand esti plecat de acasa.

Daca nu puteti parca in garaj, sau nu aveti garaj, asigurati-va ca masina lasata in strada este incuiata

De asemenea, nu uitati sa tineti usa de la garaj mereu incuiata, indiferent daca sunteti acasa sau nu.

 

 4. “Seiful acesta portabil este intr-adevar convenabil, il pot lua peste tot cu mine. “

Decat sa cumperi un Seif portabil care nu se poate cimenta in perete sau prinde in suruburi, mai bine iti ascunzi bijuteriile si banii in spatiile goale dintre pereti.

De multe ori in case avem pereti falsi cu usite pentru a putea umbla la firele electrice. Mai bine iti ascunzi aici bunurile , de obicei aceste locuri trec nedetectate.

 

 5. Arbustii , tufisurile dumneavoastra sunt un loc perfect pentru ascunzis.

Plimbate in jurul casei tale si verifica arbustii si tufisurile, daca acestia sunt prea mari, acopera ferestrele, etc. pot fi locuri perfecte de ascuns pentru un hot care iti spioneaza casa. Gardurile inalte (pentru mentinerea spatiului privat) sunt deasemenea contra-indicate . Hotii pot intra in curtea ta si acestea furnizeaza un scut fata de vecini sau fata de patrulele politiei.

 

6. Poti afla multe lucruri dupa cum este aranjata curtea

Probabil ca deja stii ca iarba netaiata, sau ziarul si corespondenta neridicata de multe zile sunt indicatori ca nu sunteti acasa. Astfel casa dumneavoastra poate devenii tinta pentru hoti. Un infractor ar putea chiar sa iti lase un pliant de pizza fals pentru a vedea cat timp dureaza pana il iei de acolo. Cu toate acestea, asta nu e tot. Tineti cont de lucrurile pe care le lasati in jurul casei, cum ar fi cum ar fi jucariile sau echipamentele scumpe. Dupa sarbatori nu lasati cutii de electronice, bijuterii etc  in gunoi . Acestea pot fi ca o vitrina publicitara pentru hoti . Astfel ei vor stii ce cadouri ai prin casa.

 

7. Daca iti par cunoscut… probabil ca m-ai mai vazut

Luati toate masurile de precautie cu oameni care vin sa lucreze in casa sau in jurul casei dumneavoatra. Indiferent ca ei curata jgheaburile sau livreaza un aragaz. Un hot sofisticat se va folosi de aceasta oportunitate pentru a intra in casa dumneavoastra (probabil  va vor ruga sa ii lasati sa foloseasca baia) pentru a debloca o fereastra din spate si pentru a usura infractiunea lor.

Hoti  isi fac temele de obicei. O alta metoda este de a face propaganda electorala sau religioasa pentru a descoperii comportamentul proprietarului. Ei vor bate la usa pentru a vedea daca sunteti acasa si daca raspundeti va vor spune o poveste falsa.

 

8. “Nu am prea multa rabdare.”

Daca un hot isi da seama ca nu poate intra si iesii foarte usor din casa dumneavoastra, acestia vor incerca mai bine sa sparga alta casa. Lucrurile pot fi simple atunci cand se hotarasc daca sa actioneze sau nu.

Semnele si stickerele cu sisteme de supraveghere video si alarma sunt foarte eficiente impotriva hotilor. Daca un hot vede un astfel de stiker si stie ca sunteti protejat este clar ca acesta se va muta in alta locatie. Cainii , zgomotele, sau puternice sunt deasemenea factori de descurajare. Cumpara un semn cu “Caine Rau” sau lasa televizorul sau radioul pornit atunci cand pleci de acasa.

Ca de obicei un sistem de supraveghere este prima linie de protectie impotriva hotilor. Invata mai multe despre cum sa iti protejezi familia si casa si cere o oferta specialistilor in securitate de la Atu Tech.

Securitatea caseiSisteme de supravegheresupraveghere video

atutech • January 28, 2015


Previous Post

Next Post