Firme autorizate montaj camere de supraveghere

0

Robotii ar putea compensa deficitul de personal din patrulele de securitate

Robotii ar putea compensa deficitul de personal din patrulele de securitate si, in acelasi timp, sa scada costurile legate de acestea, spune Gamma 2 Robotica, un producator de roboți agent de paza.

ramsee

In Statele Unite, în fiecare noapte este nevoie de aproximativ un milion de ore lucratoare pentru ca paznicii să-și îndeplinească “patrularea si sa raporteze” la un cost anual de aproximativ US 47.000 $, potrivit Biroului de Statistica a Muncii. Aceste un milion de ore de munca constau in patrule mental plictisitoare, de multe ori obositoare, in locuri slab luminate, medii murdare, etc. Aceste condiţii dure costa foarte mult pentru o firma de securitate datorita rulajului angajatilor care vin si pleaca fara sfarsit, trebuie mereu sa fie recrutati, angajati, instruiti si atribuiti catre un post, doar pentru ca apoi sa plece datorita conditiilor enumerate mai sus.

“Problema paznicilor de securitate are nevoie de o solutie noua si inovatoare” declara Lew Pincus, CEO al Gamma 2 Robotica. “Noi credem ca roboții de pază și securitate vor ajuta in lipsa de personal, vor costa mai putin si cheltuilelile asociate cu recrutarea, screening-ul de fundal, testarea de droguri, uniforme și cursurile de  formare agenți de pază nu vor mai exista.

Gamma 2 Robotics a lansat cel mai recent robotul de securitate, RAMSEE. Aceasta este bazat pe o platforma mobila cu senzori care se conduce singur. Aceasta poate efectua patrule autonome sau ghidate de catre o persoana umana. “RAMSEE este singurul robot de interior din lume autonom cu inteligenta artificiala” spune Pincus. Acesta a fost proiectat de către profesioniștii din industria de securitate pentru a fi utilizat ca un multiplicator de forta de munca pentru companiile de securitate, integratori sau utilizatori finali. Ramsee opereaza la o fractiune din costul muncii umane si este proiectat pentru a face munca de jos, cea plictisitoare, murdara, periculoasa. Schimburile de noapte sunt foarte obositoare, din lipsa de personal unii angajati lucreaza ore suplimentare si atunci se pot intampla accidente.

Robotul vine cu un software de comanda puternic, de tip portal, care permite utilizatorilor sa se conecteze la unul sau mai multi (un numar nelimitat) roboti oriunde în lume. RAMSEE un software in curs de patentare pentru cartografiere de interior, pentru recunoasterea obicetelor, si pentru detectarea schimbariilor dintr-o incapere.

RAMSEE este ideal pentru utilizarea in interior în timpul turelor de noapte, in depozite de inventar, centre de distributie, mall-uri de vanzare cu amanuntul, comercianți mari si alte cladiri unice. Compania intentioneaza sa vanda prima oara in SUA, insa se vede ca exista cereri de pe fiecare continent.

Este viitorul pazincilor robotici! Imaginati-va o tehnologie care va ajuta sa fiti in siguranta si sa va protejeze bunurile. Imaginativa date reale, transmise catre un centru ajutand paznicii sa faca decizii mai bune si sa supravegheze anumite locuri de la distanta.

Noul robot de securitate si patrulare RAMSEE va schimba lumea securitatii pentru ca acesta nu are nevoie de odihna si opereaza la o fractiune din costurile unui angajat.

RAMSEE stie sa :

  • patruleze autonom
  • cartografieze o incapere de interior
  • recunoasca obiectele
  • sa recunoasca schimbarile dintr-o incapere
  • sa monitorizeze video
  • sa monitorizeze intrusii
  • sa monitorizeze focul, fumul, inundatiile sau alte chimicale

IN VIITOR – Ramsee va putea sa stinga si un incendiu.

atutech • July 6, 2016


Previous Post

Next Post